Garantie, annuleren en retourneren

Garantie

Op alle producten zit de volledige fabrieksgarantie. Informatie over de garantie treft u aan bij elk product. U kunt echter altijd voor uw garantieafhandeling direct bij Ambi terecht zodat wij hier zorg voor dragen.

 

Garantieafhandeling door Ambi

Defect bij ontvangst

Alle producten die defect zijn bij aankomst of binnen 7 werkdagen na ontvangst worden direct omgeruild (indien mogelijk). Nadat het defecte product retour is ontvangen wordt, indien mogelijk, direct een nieuw product naar u verzonden.

 

Eenvoudige retourprocedure

Ga naar het Retourformulier voor het aanvragen van een retournummer.

Binnen 1 werkdag beoordelen we uw aanvraag en ontvangt u een retournummer.

U stuurt of brengt het product compleet, in de originele verpakking en aangetekend terug. Het product dient zorgvuldig en degelijk verpakt te zijn voor transport. Tenzij anders vermeld, dient een afgedrukte kopie van de orderbevestiging (via e-mail door Ambi naar u gestuurd) te zijn bijgevoegd. Verder dient het afgedrukte formulier met het Retournummer en retouradres duidelijk zichtbaar in een envelop op de verpakking te zijn aangebracht. Producten zonder Retournummer op het formulier worden geweigerd!

Na ontvangst van het retourproduct sturen wij u een ontvangstbevestiging per email en informeren we u over de voortgang.

 

LET OP: Indien het product onzorgvuldig is verpakt kunnen kosten voor herverpakken en reparatie worden doorberekend, dan wel vervalt de retourgarantie. U kunt het product op ons kantooradres terugbrengen. Indien u kiest voor verzending naar ons magazijn/kantoor, zijn de kosten voor uw rekening. U bent dan zelf verantwoordelijk voor eventuele schade of vermissing tijdens transport naar ons magazijn of kantoor. Dit kan niet worden verhaald op onze transportverzekering. Wij behouden ons het recht voor alle aangeboden producten te controleren om te bepalen of de klacht-/storingsmelding terecht is.

 

Order annuleren

Indien u een order of deel ervan wilt annuleren dan dient u dit door middel van een e-mail aan uw accountmanager door te geven. Vermeld hierin duidelijk het ordernummer en de producten die het betreft. Annuleren kan alleen wanneer een order/ product nog niet verzonden is. Aan een annulering zijn geen kosten verbonden. Als u een product wilt annuleren dat al verzonden is dan kunt u dit doen door middel van een beroep op de 7 werkdagen bedenktijd regeling.

 

Retourneren van producten (binnen 7 werkdagen na ontvangst)

Als u product bestelt kan het natuurlijk voorkomen dat u zich bedenkt of gewoon het verkeerde product heeft besteld. Dit is natuurlijk geen probleem. Binnen 7 werkdagen is het mogelijk uw order te retourneren.

 

Bedrijven, instellingen en (semi-)overheidinstanties

 

Als zakelijke klant heeft u tot 7 werkdagen na ontvangst van het product het recht de bestelling, onder bepaalde voorwaarden, te retourneren. Het is echter mogelijk dat er kosten in rekening worden gebracht.

 

Consumenten

 

Als consument heeft u tot 7 werkdagen na ontvangst van het product het recht de bestelling, zonder opgaaf van reden, kosteloos te retourneren.

 

Algemene info over retouren:

 

Vul altijd compleet het retourformulier in.

Producten dienen compleet, onbeschadigd en ongebruikt te zijn.

Alle producten dienen in de originele verpakking met alle bijbehorende documentatie en garantiebewijzen te worden teruggezonden.

De producten dienen degelijk verpakt te zijn; u bent zelf verantwoordelijk voor eventuele schade of vermissing tijdens het transport naar ons.

U dient het pakket aan de buitenkant duidelijk te voorzien van uw gegevens en ordernummer.

U dient de verzend- en verzekeringskosten te betalen.

 

Na correcte retourontvangst zal zo spoedig mogelijk, echter uiterlijk binnen 30 dagen, het u door betaalde bedrag worden terugbetaald op uw rekening